Přeskočit navigaci Úvodní stránka | O projektu | Redakční rada | Napsali o nás | Kontakt | RSS
 

Poradna lékaře

Položit dotaz do poradny

Pokud jste na našich stránkách nebo v archivu odpovědí nenašli vše, co byste v souvislosti s chirurgickou léčbou onemocnění srdce a cév chtěli vědět, využijte naši poradnu.

Poradna v žádném případě nenahrazuje lékařskou péči, spíše slouží jako alternativní a nezávazný zdroj informací. Uživatelům se důrazně doporučuje vyhledat vedle použití Poradny i odbornou péči, která je schopna díky bezprostřednímu kontaktu s pacientem mnohem účinněji diagnostikovat a pomoci.

Provozovatel těchto internetových stránek upozorňuje, že nenese žádnou odpovědnost ze škody na zdraví uživatele či třetích osob vyplývajících z použití Poradny.

Využití poradny je pouze informační a nenahradí návštěvu lékaře! Podmínky užívání Poradny si přečtěte v Prohlášení.

* Jméno: 
* E-mail: 
* Otázka: 
* Kontrolní kód (opište): 

Nalezeno 573 záznamů z celkového počtu 573, zobrazeny 41. - 45.

 1  2  3  4  5  6  7  8  [ 9 ]  10  11 

dana svejkovská
Dobrý den mám dotaz co znamená mitrální nedomykavost II. st. dilatace levé síně a jak se to dá léčit. Děkuji moc za odpoveď. Svejkovská
Dobrý den, mitrální nedomykavost znamená, že cípy vaší chlopně nedoléhají úplně. Následkem toho dochází ke zvětšování srdečního oddílu, v tomto případě, levé síně. Následně může dojít ke zvětšení levé komory a poklesu funkce srdce. Tento stav mitrální vady může být stacionární nebo může dojít ke zhoršení stupně vady. V lepším případě se dají použít léky. V horším případě, kdy dojde ke zhoršení vady a přidají-li se k tomu ještě klinické příznaky je poté nutná chirurgická oprava chlopně. MUDr. Kateřina Plocová
Ladislav Elsner
Dobrý den. Mám jen jednu plíci a ještě nemocnou (COPN). Používám oxykoncentrátor. K měření množství kyslíku v těle mám k dispozici oxymetr, ale nevím jaké procento kyslíku je ještě dobře a kdy už je ho málo. Můžete mi poradit? Děkuji.
Dobrý den, tuto otázku bych položila plicnímu lékaři, který je plně informován o vašem zdravotním stavu. Ví jaké procento kyslíku je u vás normální. Vzhledem k tomu, že máte jen jednu plíci a ještě postihnutou COPD. MUDr. Kateřina Plocová
Andrea
Dobrý den, ráda bych se poradila, zda byste mi doporučili vyšetření kardiologem, nebo to není nutné. Od těhotenství (ale už dříve) jsem měla vysoký krevní tlak, což většinou kvůli mému věku kolem 25 let lékaři bagatelizovali a tvrdili, že mám vysoký tlak, protože mám stres z bílého pláště. Sama jsem se tím nezabývala, pokud jsem nezačala mít každý den závratě a pocit na omdlení (rok). Dlouhodobě se mi klepaly ruce, pálily oči, měla jsem tlak za očima, pocit tlukotu srdce v krku, musela jsem spát třeba 12 hodin denně a stejně jsem se cítila celý den jako v polospánku, otupělá, bez energie atd. Po výměně praktického lékaře mi byl nasazen Nebivolol. Měla jsem při měření před nasazením léků hodnoty v rozmezí 157/116/110 a 114/94/91. Zhruba po 4 měsících užívání jen čtvrtky léku jsem měla (bez zjištěné příčiny) veliké otoky nohou, břicha a později i rukou. Špatné dýchání a tlukot srdce v krku. To trvalo asi měsíc. Od té doby se mi to neopakovalo. Poté mi byla zvýšena dávka na polovinu léku. Po 4 měsících bohužel byl můj tlak zase asi až příliš nízký 105/68), začaly se mi znovu klepat ruce. Po následném snížení na 1/4 dávky mám tlak nyní 112/87/78. Cítím se takto v ideálním stavu. Nemám žádné obtíže, nejsem unavená. Můj dotaz k výše popsanému je, zda je můj tlak takto v pořádku. Nevím, jaký je postup, ale vzhledem k tomu, že jsem měla zmiňované obtíže a otoky bych předpokládala, že kromě EKG, které mi bylo provedeno a které prý akorát tak vyloučí infarkt, bych měla projít podrobnějším vyšetřením. Ano či ne? Je mi 34, problémy mám celkem cca 8 let. Nekouřím, nepiji. Má váha 55 kilo. Ještě pro úplnost uvádím, že má matka i její sestra berou též léky na vysoký tlak. Můj děda měl několik srdečních příhod. Já mám po dvou operacích uretry v dětství a léčbu pro záněty ledvin a moč. cest. Sníženou funkci jedné ledviny (netuším, jak nyní). Od 15 let jsem propuštěná z léčení a nebyla jsem od té doby nikde kontrolována. Děkuji za Vaše vyjádření.
Dobrý den, mnoho léků na léčbu tlaku má vedlejší účinky a typickým projevem jsou právě otoky dolních končetin. Pouze váš lékař informovaný o vašem zdravotním stavu může rozhodnout o dalším vyšetřování. V tomto případě, kdy se vám tlak ustálil a obtíže vymizely, předpokládám, že váš lékař usoudil, že další vyšetřování zatím není nutné. MUDr. Kateřina Plocová
Janka Mihaľová
Dobrý deň prajem .Prosím Vás o informácie ak by som mala postupovať ačo robiť v prípade ,že môj kardiolog mi odmieta KL napriek tomu že sa liečim na ISCH s AP,Aortálnou hypertenziou III.st.VVKVR a tvrdi mi že som uplne zdravá aj napriek tomu že poberám invalidný dôchodok dôsledkom tohto ochorenia.Prečítala som si na viacerých stránkach kúpelných miest že sa tieto choroby liečia avšak kardiolog mi povedal že môžem ísť do kúpeľov len s vysokým tlakom.Prosím Vás o radu.Vdaka.
Dobrý den, váš ošetřující lékař je plně informován a vašem zdravotním stavu. Jen on může rozhodnout jestli máte na lázeňský pobyt nárok. MUDr. Kateřina Plocová
františek Mangl
Vážený Pane Dovol te mi abych se na vás obrátil touto otázkou,vzhledem k tomu že mi zjístili paltipaci dle vyjádření doktorky se jedná o přeskakování srdce,vzhledem k tomu že občas my 25x přeskočí srdce,což dle mého názoru se jedná o srdeční aritmii,chtěl bych se vás optat zda-li toto onemocnění ohrožuje na životě.předem děkuji za dotaz
Dobrý den, pokud k tomu nemáte klinické příznaky, např. ztrátu vědomí atd. může se jednat o benigní arytmii. Bylo by ovšem vhodné vaši arytmii zmapovat, tzn. provést Holterovské monitorování a zjistit o jakou arytmii se jedná. MUDr. Kateřina Plocová

PORADNA

Dotaz:

dobry den mam 24 rokou , potrebujem vasu pomoc, som hlboko zalubena a asi som mala myokardicky ...

Odpověď:

...

Vstup do PORADNY

 

VIDEO

 

Koronární bypass

Cílem operace je zajistit dostatečný přísun krve pro srdeční sval, zlepšit tak jeho funkci a snížit riziko náhlé smrti (infarktu myokardu).



Koronární bypass

Zobrazit VIDEO ARCHIV

DATABÁZE ODBORNÍKŮ