Přeskočit navigaci Úvodní stránka | O projektu | Redakční rada | Napsali o nás | Kontakt | RSS
 

Poradna lékaře

Položit dotaz do poradny

Pokud jste na našich stránkách nebo v archivu odpovědí nenašli vše, co byste v souvislosti s chirurgickou léčbou onemocnění srdce a cév chtěli vědět, využijte naši poradnu.

Poradna v žádném případě nenahrazuje lékařskou péči, spíše slouží jako alternativní a nezávazný zdroj informací. Uživatelům se důrazně doporučuje vyhledat vedle použití Poradny i odbornou péči, která je schopna díky bezprostřednímu kontaktu s pacientem mnohem účinněji diagnostikovat a pomoci.

Provozovatel těchto internetových stránek upozorňuje, že nenese žádnou odpovědnost ze škody na zdraví uživatele či třetích osob vyplývajících z použití Poradny.

Využití poradny je pouze informační a nenahradí návštěvu lékaře! Podmínky užívání Poradny si přečtěte v Prohlášení.

* Jméno: 
* E-mail: 
* Otázka: 
* Kontrolní kód (opište): 

Nalezeno 573 záznamů z celkového počtu 573, zobrazeny 21. - 25.

 1  2  3  4  [ 5 ]  6  7  8  9  10  11 

Olga Hájková
Dobrý den! Maminka (75 let), prodělala letos v říjnu rozsáhlý infarkt, dělali jí 2x angioplastiku tepny a by-pass. Zajímalo by mě zda-li se může zůčastnit každoroční dovolené s přáteli v červnu v termálních lázních? Předem děkuji za odpověd´. O.Hájková
Dobrý den, tuto otázku spíše položte ošetřujícímu lékaři vaší maminky. Ten je plně obeznámen se zdravotním stavem a hlavně s funkcí srdce. Záleží, jakou zátěž bude mít a jaké procedury bude prodělávat. MUDr. Kateřina Plocová
A. Žáková
Dobrý den pane doktore, v případě implantace kardiostimulátoru se jedná o stav konečný, nebo je možné, že se srdce "uzdraví" a kardiostimulátor by se mohl vyjmout? Mám partnera, u kterého je podle lékařů kardiostimulátor nutný, ale on o něm nechce ani slyšet. Moc děkuji. AŽ
Dobrý den, s velkou pravděpodobností se to stav konečný. Záleží samozřejmě na délce onemocnění. Indikace implantace tohoto přístroje podléhá přísným kritériím. Pokud lékaři kardiostimulátor zavedou je pro pacienta životně důležitý. MUDr. Kateřina Plocová
petra
dobrý den. chci se prosím zeptat, můj děda(81) prodělal před měsíce operaci srdce, výměnu chlopně. pořád nám říkali, že na operaci ať jde, že jeho zdravotní stav je v pořádku. operace dopadla prý dobře a chlopeň funguje, tak jak má. nicméně po návratu domů, už jsme 3x volali aro a hospitalizovali ho.. 2x kvůli dušnosti, nyní také+vysoký tlak. je to normální? srovná se to? před operací byl úplně v pohodě, vysoký tlak měl tedy i před tim a bere na to léky. už jsme z toho zoufalí. předem děkuji za odpověď
Dobrý den, operace je zásah do lidského těla. Každé tělo se s ním vypořádá podle svého. To, že je plně funkční znamená pro tělo opět další změnu, se kterou se bude muset vypořádat. MUDr. Kateřina Plocová
Zuzana Burianová
Dobry den, pane doktore, dnes jsem byla na detske kardiologii s mym 8 tydenim chlapeckem. Pediatr nads poslal na vysetreni s tim ze ma chlapecek  selest na srdci.  Sice se zpravodla tento defekt upravi ale co kdyz ne? Omezuje to nejak dite v rustu, sportu, zivote a jaka jsou rizika? Ovlivnuje to nejak vek ktereho se clovek doziva?Jak se mam ted chovat k miminku? Neni nic cim bychom mu mohli ublizit? Na kontrolu jdeme v lednu a dostali jsme karticku ze pred ukony kdy hrozi krvaceni potazmo infekce musi syn dostat vzdy antibiotika. Pry plati az do konce zivota. Diagnoza je nasledujici: otevrene FO bez výz. L-P zkratu, hemodynam. Méně až středně významný defekt komor. Septa, akcelerace toku na chlopni plicnice.ři chirurgických výkonech prevence onfekční endokartditidy Echo: Foa 2 mm, TI I. St., subao VSD do 3 mm, gr na defektu torr, PV s gr, na chlopni 15 torr, normalni velikost a fce komor Dekuji predem za radu s pozdravem Zuzana B.
Dobrý den, nejsem schopna vám zodpovědět vaše dotazy, obraťte se prosím na Dětské kadiocentrum Motol. Zde se specializují na srdeční vady dětí. Mají s nimi mnohaleté zkušenosti a budou Vám schopni na vše podrobně odpovědět. MUDr. Kateřina Plocová
Michal R.
Vážený Pane/ní Dovol te mi abych se na vás obrátil . Je mi 32 let a prosim oradu Byl jsem na echo visetrni a zjistli mi. Vysetritelnost 1-2 Aortalni chlopen-trojcipa,jemna,sdobrou separaci,bez insuf..,v max1,3m/s Mitralni chlopen;Ztlustela,drobny prolaps zadniho cipu a insuf..,2 uzkymi jety do ls pulmonalni chlopen;prutok 1 Trikuspidalni chlopen;stopova insuf.,gradient se nedari Koren aorty;29 (20-39mm) Leva sin;38 (19-40mm) Prava komora:20 (9-26mm)TAPSE 28mm Leva komora EDD 52 (35-57) Septum;8 (6-11) Zadni stena;8 (6-11) Ejekcni frakce M-mode 74 % 2-D-echo % Odhad 70% Kinetika;norm.klidova kinetika.bez regionalnich poruch. Perikard;bez vypotku,DDz 15mm,kolabuje s respiraci Zaver; Srdecni oddili nezv.dobra funkce LK s EF 70-75%,drobnyprolaps zadniho cipu lechce ztlustele MV s 2 jetovou v.s jeste nevyzn.insuficieci do nezv.LS38mm,PK nezv. s dobrou funkci a bez presv.zn.pl hypertenze,perikard bez vypotku.Muj dotaz je ,jestli je to nebespecne pro me zdravi ajestli mam mit nejake obavy . Prosim o radu jsem zednik a zvedam tezka bremena a chtel bych zacit posilovat.Přibrat trchu svalstva Vzpíraní váhy do 35kg.max.Je mozne pri teto diagnoze cvict a delat namahavou praci.Take cejtím někdy dušnost. . Nález o proti 3.2010 a 9.2011 bez podstanich změn stejný z tohodle roku..dekuji Reichman
Dobrý den, vzhledem k tomu, že vám echo vyšetření opakují, je zcela na místě jistá opatrnost. Je možné, že se vada zhoršovat nebude, ale nelze vyloučit, že tomu bude naopak. Vývoj vady nelze zcela přesně předvídat. Poraďte se se svým ošetřujícím lékařem, který zná váš komplexní zdravotní stav. MUDr. Kateřina Plocová

PORADNA

Dotaz:

dobry den mam 24 rokou , potrebujem vasu pomoc, som hlboko zalubena a asi som mala myokardicky ...

Odpověď:

...

Vstup do PORADNY

 

VIDEO

 

Koronární bypass

Cílem operace je zajistit dostatečný přísun krve pro srdeční sval, zlepšit tak jeho funkci a snížit riziko náhlé smrti (infarktu myokardu).



Koronární bypass

Zobrazit VIDEO ARCHIV

DATABÁZE ODBORNÍKŮ