Přeskočit navigaci Úvodní stránka | O projektu | Redakční rada | Napsali o nás | Kontakt | RSS
 

Novinky

S čokoládou a mandarinkami předejdete infarktu

Bojíte se, že po čokoládě přiberete na váze? Když ji budete konzumovat přiměřeně, určitě se to na vaší postavě neprojeví. A navíc to prospěje vašemu srdci. Totéž platí o mandarinkách.

Kakao zvyšuje hladinu „dobrého“ cholesterolu

Kakao obsažené v čokoládě působí proti srdečním příhodám díky schopnosti zvyšovat HDL, tedy tzv. „hodný“, cholesterol, a naopak snižovat cholesterol „špatný“ (LDL). Kakao tohle dokáže díky obsahu antioxidantů jménem polyfenoly, které se ve velkém množství nacházejí v hořké čokoládě. Konzumací malého kousku tmavé (nikoli mléčné nebo bílé!) čokolády s vysokým obsahem kakaa denně přispějete ke zdraví svého srdce. Jako ochrana před onemocněními srdce samozřejmě nestačí jen jíst tuto sladkost. Samozřejmostí by měl být pohyb, pestrá strava a pozitivní přístup k životu.

Dejte zelenou mandarinkám

Nechutná vám čokoláda? Pak místo ní zakomponujte do svého jídelníčku mandarinky. Obsahují látku s názvem nobiletin, která pomáhá předcházet nejen obezitě. Nabízí také ochranu proti diabetu, a dokonce i ateroskleróze, základnímu onemocnění odpovídajícímu za většinu infarktů a mrtvice. Nobiletin zabraňuje hromadění tuku v játrech tím, že stimuluje expresi genů zapojených do spalování přebytečného tuku a brání tak genům, které jsou zodpovědné za „výrobu“ tuků.

Lepší než grapefruit

Nobiletin je podle vědců desetkrát účinnější než chemická látka naringenin,obsažená v grapefruitu. Ten „umí“ jen spalovat tuky, na rozdíl od nobiletinu, který má schopnost chránit cévy a působit tak proti ateroskleróze.

(aši)

Zdroj:
http://www.sciencedaily.com/releases/2011/02/110207124039.htm
http://www.sciencedaily.com/releases/2011/04/110406161030.htm


PORADNA

Dotaz:

dobry den mam 24 rokou , potrebujem vasu pomoc, som hlboko zalubena a asi som mala myokardicky ...

Odpověď:

...

Vstup do PORADNY

 

VIDEO

 

Koronární bypass

Cílem operace je zajistit dostatečný přísun krve pro srdeční sval, zlepšit tak jeho funkci a snížit riziko náhlé smrti (infarktu myokardu).



Koronární bypass

Zobrazit VIDEO ARCHIV

DATABÁZE ODBORNÍKŮ